Socker dagis
Påsken närmar sig och godisaffären gör stålingar som bäst. Godis industrin käkar upp skallen på hela befolkningen och som att det inte redan är nog med allt socker i produkterna som vi lurade konsumenter så glatt köper i tron om att saker är bra men i själva verket bara gör oss mer och mer beroende att konsumera mera.
I morgon är det påsklunch på dagis samt fika, till lunch serverad det någon sorts Festis och till fika socker lags persika med glass. På ett DAGIS!! Tack och lov frågar en i personalen mig om vad som är ok för mina barn iaf för Novalie.
VARFÖR?? Ok att folk små socker bombar sina små barn hemma men att dagis gör det för att kulturen, åh vad gulligt med sött finns kvar 2014 med alla dess info om hur socker gör oss FETA SJUKA OCH DUMMA!
Titta i en mataffär, allt redan från första vällingen är av smak i dag och allt för att det säljer och gör oss beroende redan på små varelser som inget kan säga om saken.
Får ofta höra ” Mitt barn måste ha smak i sin gröt eller välling”. Ok varför måste den det? Någon introducerade det i munnen och smaklökarna på den lilla! Hur överlevde människan innan denna massproduktion av smaker fulla av socker och andra ämnen? Konstigt att naturlig mat funkade förr men inte idag…
När man vill skydda sina barn från socker blir man dumförklarad men att bomba på lite då och då i veckan är ok?
Upprörande iaf och en sak jag funderar på kriga om på
denna förskola är totalt socker förbud.
Många förskolor har idag plockat bort socker. Dvs man tar bort söta mellanmål i form av kräm och varm choklad och minimerar användandet av sylt och ketchup och dylikt. Livsmedelsverket har rekommendationer till förskolan om hur förskolans kost bör se ut och vad den bör innehåll och inte innehålla. Den finns som pdf fil om jag inte missminner mig, den kan vara ett bra stöd i dina diskussioner med förskolan.
Lycka till!