Adhdpappan

Katastrofen 2017

Året 2017 blev aldrig som vi förväntat oss!

Säg något som inte hände detta år tänker jag med mycket känslor inombords. Läs om katastrofen 2017 som gick åt rätt håll. 🙂

Vi började året med att vi precis bonat in oss i vårat efterlängtade nyproducerat radhus i Vega, för att sedan skaffa en ny bil. Vi har liksom senaste åren skaffat oss en väldans rutin på flytta runt samt byta bil efter alla barnen, allt för just att barnen ska ha det så bra.

Våren kom och vi åkte på en underbar efterlängtat semester till Dubai och hälsade på en väldigt nära vän som vi älskar.

Direkt efter Dubai så slog vi till med ett litet överraskningsbröllop ihop med Mollys dop, vilket blev mycket lyckat och resan till Dubai innan fick liksom bli våran hemliga smekmånad.

Min son Whilliam blev Svensk mästare i diplomboxning vilket gjorde oss alla så stolta att tårarna sprutade. Hårt arbete lönar sig och vi siktar på nya utmaningar 2018.

Efter det blev det tillbaka till vardagen och direkt så började jag lida av en smärta i nacken. Lagom till starten av sommaren fick jag diagnosen Diskbråck i nacken, vilket resulterade i en enorm smärta och obehag hela sommaren och hösten. Min kropp svällde upp och jag gick från Small Medium till sice Large…. Detta blev mitt kroppsligt största bakslag någonsin och vägen tillbaka till den jag en gång var är lång. Men det kommer bli bra.

Sommaren gick och Christel började må illa och kände sig konstig, vi förstod direkt att det måste vara en bebis i magen. Vi åkte och kolla upp allt och barnmorskan sa att vi resan bar i vecka 11. En känslostorm fick vi båda uppleva av koas i tankarna om hur vi skulle lösa allt det praktiska. Men beslutet att behålla blev en självklarhet och en ny spännande planering av familjens projekt satte fart.

Hur får vi plats i huset? bilen måste vi byta men till vad? alla praktiska tankar for runt som en karusell i skallen. Klara vi detta? Vad ska alla i familjen säga etc etc tankar. Smsade min syster och skrev grattis för du ska bli faster igen, fick svaret att är det några som klarar en till bebis så är det vi! Vi har fått ett enormt stöd av familjerna våra vilket har vart så betydelsefullt för oss. Tänk att runt den 21 Mars så kommer flicka nr 4 till stora familjen, och som vi längtar efter barnens nya syskon.

Jakten på större boende satte nu och vi hittade ett hus i samma område som vi nu redan bor i tack och lov, för byta dagis och skola fanns inte på kartan. Det blev en lång förhandling om själva huset och sen skulle vi sälja vårat egna hus, en försäljning som gick över förväntan bra och äntligen kunde vi blicka fram att få ett lugnare och större hus som vi kan växa i med nya bebisen.

Vi löste våran bil och väntar på våran nya bil där alla ska få plats för en gång skull. Detta med bil och småbarn med bilbarnstolar har vart en röra i sig, men vi hittade en bil som inte var för stor och inte för liten, men med kanon plats där man ska sitta, bagaget får lösas men en takbox om det skulle behövas och lösningen för plats med barnvagn kommer bli två olika vagnar. Det blir en Yoyo för bilen och en Tule hemma, och anpassat för bebisen och lilla Molly. Så Buggaboon har gjort sitt sen när allt är på plats.

Hur som så sammanfattar jag året med att mycket blev inte som planerat, men det oväntade kommer bli fantastiskt för oss alla. Utöver det så kan jag säga att vardagen ser livlig ut med alla flickor i huset, vilket betyder massor av kärlek, Whilliam blir då storebror till 4 tjejer och snacka om att han kommer få kärlek i massor livet ut.

Novalie spelade in en kampanj för för flickors rättigheter för plan Sverige med Aftonbladet boom under hösten 2017, släpptes precis innan #metoo satte fart. En mycket stark och viktigt film som delats på social medier. En film som vi alla är stolta över, som betyder så mycket för flickor världen över.

2018 blir en nystart med massor av nya möjligheter, och det vi lärt oss av katastrofen 2017 är att det går att jobba i motvind, hinder ska rivas tänker jag, och om man har tålamod och viljan att lyckas så kan man lyckas om man vill.

Bjuder på lite bilder från året 2017 och önskar alla ett gott nytt år 2018.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therése

  När man läser det du skriver, Jimmy, så är det svårt att spontant tänka tankar och känna känslor i stil med: Åh herre gud, STACKARS familjen Striger – vilka ohyggliga katastrofer de behövt genomlida!

  Det känns mer som: OJ, vilket äventyr 2017 tycks ha bjudit på… Resor, hus, bil, nytt hus, ny bil, så mycket kärlek, dop, bröllop, släkt och vänner, guldmedaljer och utmärkelser och – som grädde på moset – ännu ett till litet liv att längta efter… Vet inte vad jag missat men vill ändå säga GRATTIS till ett fantastiskt år som säkert kommer att vara svårslaget! Med flaggan i topp tar ni nu klivet in i 2018 som vi, redan nu, vet kommer att erbjuda en hel massa härligheter och glädje samt nya äventyr!

  Gott slut och GOTT NYTT ÅR!

  1. adhdpappan

   Ja du någon katastrof blev det inte 🙂 ett mycket spännande år med mycket utmaningar som fått en att tänka och planera ut i det sista.
   Ser så mycket framemot allt nytt som kommer 2018, allt tack vare det år 2017 kom med.
   Kram

stats