Adhdpappan

Res inte till Thailand med bebis

Kan man verkligen resa till Thailand med en bebis?

Den frågan har vi ställt oss själv många gånger och även andra har frågat oss om det verkligen är rätt. Vad ska man tänka på om man nu bestämt sig för att resa till Thailand med en bebis egentligen.

Res inte till Thailand om du inte har vaccinationerna som bebisen behöver.

Res inte till Thailand med en bebis om du tänkt ligga och pressa i en solstol hela daggarna. Bebisar ska inte vara i direkt solljus.

Res då inte till Thailand med en bebis om du tror att bebisen kan vara i solen hela dagarna helt enkelt.

Res inte till Thailand med bebis om du inte har en bra försäkring! En olycka eller ett sjukdomsfall kan komma hastigt, och då kommer du behöva en försäkring som täcker upp kostnaderna.

Res inte till Thailand med bebis om du tror att blöjor är billigt nere på plats. Svenska kronan är just nu sämst och blöjor blir då typ 3 gånger dyrare än vad dom är i Sverige. Köp med er hemifrån är mitt tips.

Res inte till Thailand med bebis om du tror du kan gå på tex full moon party en stund. Man kan liksom inte leka partylivet med en bebis helt enkelt.

Man göra listan lång om anledningar att inte resa till Thailand med bebis.

Det mesta handlar om vett och etikett!

Thailand är varmt och tropiskt, och kroppen kräver mycket vätska, även en liten bebis kan behöva vätska i denna värme, precis som hemma i Sverige denna sommar.

Många läkare klagar på folk som reser med barn till varma länder, men det är varmt hemma i Sverige också, och hur klarar sig alla bebisar i Thailand då kan man ju undra.

Se till att ha bebisen så svalt som möjligt, i skugga och i en öppen och luftig vagn, så att bebisen får luft. Tänk på att ha muggskydd, finns myggor dagtid som nattetid. Babypuder är en riktigt bra sak att använda här nere, och det är skönt för bebisen.

Hjälp varandra och avlös varandra så att båda föräldrarna får njuta lite av tex solen. Men det viktiga är nog att helt enkelt anpassa sin resa efter att man faktiskt har en liten bebis med sig.

Vad ni än gör, våga resa till Thailand med bebis, det är rätt mysigt att bara ha massor av tid med sin lilla bebis här nere i värmen och bland palmerna.

Glöm inte solhatt och bärsele.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats